Nya biljardbordet

Så är det nya biljardbordet på skolan invigt. Det är ett mycket populärt alternativ till att göra ingenting.  Bordet är placerat i anslutning till niornas skåp men välkomnar vem som helst på skolan.

Du får prata med elevvärdarna för att låna köer och klot.

Inbjudan att ta emot studiebesök

Nu är det snart dags för Renforsskolan att anordna en arbetsmarknadsvecka för årskurs 8 och vi behöver hjälp från er på företagen att erbjuda studiebesök för våra elever. Vi bjuder in er till att  visa upp era företag för elever som behöver insikt över vilka studie- och utbildningsvägar de kan välja i framtiden. Veckan kommer att avslutas med en mässa där elever från flera årskurser är inblandade. Ni är mycket välkomna att delta på mässan också, inbjudan dit kommer i ett annat brev.

Syftet med Vindeln Business week är att eleverna ska se skolans innehåll som en del i livet, att det de lär sig i skolan faktiskt har betydelse för framtiden. Vi är övertygade om att detta kommer bidra till att eleverna får en känsla av mening i sina studier. Arbetsmarknadsveckan äger rum på eftermiddagarna tisdagen 25/9 och torsdagen 27/9. Under den här veckan kommer eleverna få göra studiebesök på olika företag inom industri, handel och annan service/hantverk samt ett besök på en kommunal verksamhet. Elevernas schema under veckan kommer också att vara fyllda med andra aktiviteter som har koppling till arbetslivet. Eleverna kommer i slutet av veckan få göra en individuell skoluppgift kopplat till det som de har lärt sig under veckan.

Ni är mycket välkomna att ta emot elever på studiebesök ute på er arbetsplats. Vår tanke är att centrumföretagen tar emot i en besöksslinga där grupper gör 25 minutersbesök på några olika företag. På industrierna tänker vi oss att grupperna gör 90 minutersbesök.

Efter du har anmält dig kommer vi kontakta er med mer information. För att vara säker på en plats anmäl er till mässan snarast, men senast 17:e september på länken nedan.

Anmälan till studiebesöken:

Har du andra frågor är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare Linda Bengter på 072-5387552.

Inbjudan till företag att delta i mässan

Fredagen 28/9 vill vi på Renforsskolan och Älvbrinken bjuda in alla företag till en mässa där ni får chansen att visa upp ert företag för våra skolelever. Mässan är vecka 39 och avslutar 8:ornas arbetsmarknadsvecka där eleverna gör olika studiebesök i syfte att förstå framtiden.

Det blir andra året som vi tillsammans med näringslivet gör denna mässa. Förra året slöt inte mindre än 21 utställare upp på mässdagen och vid studiebesöken ställde 15 företag upp.

Även i år har  mässan två ytor. En utomhus där företagen kan visa upp större föremål och maskiner och en inomhus där företagen kan ha samtal och mindre aktiviteter. Eleverna kommer utifrån ett roterande schema besöka företagen både inomhus och utomhus.

Alla elever kommer utifrån ålder få en övergripande uppgift av skolorna för att undersöka företagen. Älvbrinkens elever kommer att få en uppgift där de ska gå på skattjakt efter företagens Logotyper och Renforsskolans elever kommer att få gå på en tipspromenad bland utställarna.

Har ni några frågor kan ni kontakta vår studie- och yrkesvägledare Linda Bengter på telefonnummer 072-5387552 eller mail linda.bengter@edu.vindeln.se

Några krafter att räkna med

Formler

Newtons andra lag